Lidt om historien bag Ho Fåremarked.

Ho Fåremarked går langt tilbage i historien og har altid været en stor del af landsbyen Ho og de omkringliggende byer.

I flere hundrede år er folk samledes hvert år i Ho by d. 24 august med henblik på at sælge og købe får. Får og lam græssede hele sommeren på Skallingen og blev drevet ind gennem Ho klitplantage for at ende til Ho Fåremarked, hvor der efterfølgende kom gang i håndslagende.

I 1960 blev det besluttet til generalforsamlingen, at fåremarkedet skulle afholdes i weekenden omkring den sidste lørdag i august.

Ho Fåremarked voksede enormt i løbet af 80´er og 90´erne, hvor det primære omdrejningspunkt var blevet fest og glade dage.
Den store folkemængde på op mod 100.000 besøgende lagde massivt pres på den lille by og det var omkring år 2000 ikke længere forsvarligt at holde markedet inde i byen. Ligeledes kunne der ej heller gives tilladelser af diverse myndigheder.

Pladsen måtte derfor flyttes i 2001 til den markedsplads vi kender i dag.
Mange mennesker har stadig berøring med planlægningen og udførelsen af markedet. Markedet bliver i stort omfang afholdt med hjælp fra lokale foreninger, som efterhånden har stor erfaring med at varetage diverse opgaver til Ho Fåremarked.

Ho Fåremarked 2016
Markedet som vi kender det i dag bliver afholdt over 3 dage og indkvarterer ca. 250 kræmmere på ca. 3000 facademeter og ved siden af pladsen har vi vores familiecamping. Der er ca. 40.000 besøgende i løbet af weekenden.
Nordisk Tivoli Park er på pladsen og VIP team præsenterer et bredt musikprogram i både ølteltet/Torvet og det mindre markedstelt, er der masser af underholdning for både børn og voksne.

Planlægningen af årets marked er en lang proces, som kører mere eller mindre hele året, så det er en fornøjelse når man endelig kan komme i gang med den fysiske del, hvor markedspladsen tager form.
Vi glæder os til Årets marked og er klar til at byde velkommen fra fredag kl. 14.00.

* fra bogen Ho, Langli og Skallingen.


Fårene drives ind fra Skallingen. 1960´erne